Előfizetői tartalom

Hatalmas eséssel búcsúztatták a hetet a tengerentúli piacok (2.)

Portfolio
Több mint 2.5%-os mínuszban fejezték be február utolsó kereskedési napját az amerikai részvényindexek, miután a délutáni makroadatok a recessziós félelmeket ismét felerősítették. A lejtmenethez hozzájárult az is, hogy az AIG jelentős veszteségről számolhatott be gyorsjelentésében, aminek hatására a pénzügyi szektor lefelé vette az irányt, emellett a Dell negyedéves eredményei nyomán a technológia szektor is leértékelődött. A Dow 316 ponttal került lejjebb, 2.5%-ot esett, a Nasdaq 2.6%-os, az S&P 500 2.7%-os mínuszban fejezte be a pénteki napot. A határidős indexek a mai napra is esést vetítenek előre, a Dow futures jelenleg is 93 pontos mínuszban tartózkodik.

Kapcsolódó cikkünk2008.02.29 16:21 Megrendítették a fogyasztói bizalmat a pénzpiaci problémák2008.02.29 15:47 Többéves mélyponton a chicagoi beszerzési menedzser indexA Dow mind a 30 komponense mínuszban fejezte be a pénteki kereskedési napot, az American International Group biztosítótársaság árfolyama több mint 7%-kal menetelt lefelé azt követően, hogy a társaság tevékenysége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés