Előfizetői tartalom

A modell Magyarországot hozta ki győztesnek, de...

Portfolio
A Nomura stratégáinak véleménye szerint idén tovább emelkedhetnek a részvénypiacok, valamint a fejlődő országok teljesítménye képes lesz elszakadni a fejlettekétől. Amennyiben hiszünk abban, hogy idén a 2007-es piaci körülmények fognak ismétlődni, a feltörekvő piacoknak érdemes a legnagyobb súlyt adni a portfóliókban, azon belül pedig az EMEA térséget kell preferálni Latin Amerika és Ázsia részvénypiacaival szemben. Ha 2008 magas volatilitást hoz, a befektetőknek a kötvények és nyersanyagok felé lesz érdemes fordulni. A Nomura startégáinak modellje szerint (bottom-up mekgözelítéssel) a legnagyobb mértékű felülsúlyozást a magyar piac tekintetében tartják indokoltnak a feltörekvők közül, azonban a makrokörnyezetet is figyelembe véve összességében 2008 az orosz piac éve lehet.

Az IMF véleménye szerint nagy változáson megy keresztül a világ, Kína járul hozzá jelenleg legnagyobb mértékben a globális GDP növekedéséhez. A feltörekvő piacok (melyek az össz GDP 32%-át teszik ki a 2003-as 23%-kal szemben) erős belső fogyasztása miatt továbbra is kulcsszerepet tölthetnek be a globális gazdasági növekedésben. Mindemellett a feltörekvők részvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés