Előfizetői tartalom

Brutális aranyár drágulás! - Mi lesz a bányatársaságokkal?

Portfolio
Több feltörekvő piaci bányatársaság követését kezdte meg a Nomura, mely összességében semleges ajánlást fogalmaz meg a szektor egészét tekintve. A japán brókercég elemzői szerint az arany árfolyama a következő két évben még tovább fog emelkedni, mely a bányatársaságok eredményeséségét is pozitívan befolyásolja majd. Mivel azonban a költségtényezők tekintetében nagy különbségek mutatkoznak az egyes bányák között, érdemes lehet válogatni közülük.

A Nomura elemzői 1,000 dolláros 2008-as átlagos aranyárat várnak, míg 2009-re 1,050 dolláros a prognózis. Ezt követően (2010-es évtől) az átlagár éves átlagos 10%-os mértékű csökkenést produkálhat.Az elemzők optimista kilátásait a következő két évre az arany iránti erős befektetési jellegű kereslet, illetve a bányák kitermelésének lemorzsolódása magyarázza, melyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés