Előfizetői tartalom

Erste: 20%-kal megemelt CEZ célár, tartás ajánlás

Portfolio
Pénteken publikálta frissített CEZ elemzését az Ertse, melyben ugyan a korábbi 1,045 cseh koronáról 1,255 cseh koronára emelte meg célárfolyamát, azonban ajánlása továbbra is tartás, mivel egyrészt jelenleg a cég részvényei ezeken a szinteken forognak, másrészt a jelenlegi árukon csak minimális diszkontot tartalmaznak a szektortársakhoz képest a 2008-as EV/EBITDA és P/E ráta tekintetében.

Az elemzők mind a rövid, mind pedig középtávú áramár-előrejelzésüket megnövelték az új nyersanyag árfolyam-várakozások következtében. Meglátásuk szerint a jelenleg igen magas szénárak nem engedik majd, hogy a következő 4-5 évben 58 euró/MWh alá csökkenjen az áram ára. A fentiek következtében pedig 10 illetve 15%-kal növelték a 2008-as és 2009-es EBITDA várakozásukat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés