Előfizetői tartalom

A K+F költségek érvényesíthetősége a társasági adóban, a különadóban és az innovációs járulékban

Portfolio
A versenyképesség fenntartása, növelése érdekében sok társaság végez kutatás-fejlesztési tevékenységet ("K+F"). Általánosságban elmondható, hogy a gazdasági társaságok K+F tevékenységéhez jelentős kedvezményeket társítanak az adótörvények. Így kedvezmény vehető igénybe a társasági adóban, a különadóban és az innovációs járulékban is - hívja fel a figyelmet adóhírlevelében a PriceWaterhouseCoopers (PwC).

A legfrissebb tapasztalat azt mutatja, hogy a társaságok egy része nem, vagy csak részben tud élni az egyes adónemekben biztosított kedvezményekkel. Gyakran előfordul olyan eset is, amikor az adózóban nem is tudatosul, hogy olyan költségei merülnek fel, melyek K+F költségként vehetők figyelembe - jegyzik meg az adótanácsadó cég szakértői. Kiemelik azonban, hogy a költségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés