Előfizetői tartalom

Újabb szakértőcsoport a bioüzemanyagok ellen - a harc folytatódik

Portfolio
Amerikai szakértők szerint a természetes ökorendszerek felszámolása a bioüzemanyagok előállítása érdekében súlyosbítani fogja a globális felmelegedést, mivel ennek következtében évtizedeken vagy akár évszázadokon át több szén-dioxid keletkezik - írja az Index. A megjelent tanulmány tovább szélesíti a bioüzemanyag-termelés nyomán kialakult szakértői vitát, melynek keretében a környezetvédők az iparág környezetkárosító hatását, a gyártók pedig annak üdvös hatásait ecsetelik egymásra mutogatva.

"Ha korlátozni akarjuk bolygónk felmelegedését, abszurd dolog átállítani az őstermészetet bioüzemanyagok termelésére" - állítja Joe Fargone, az egyik legfontosabb környezetvédő magánszervezet, a Nature Conservancy kutatója, a témával foglalkozó tanulmány egyik társszerzője. "A tudós szerint a jelenleg használt bioüzemanyagok kivétel nélkül a természet közvetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés