Előfizetői tartalom

Nagyot esett Amerika, majd Ázsia - Mi jöhet ezután?

Portfolio
Közel egy éve nem látott mértékben esett tegnap a Dow Jones index, miután a vártnál jóval erősebb mértékben csökkenő januári szolgáltató szektori beszerzési menedzserindex a piaci szereplők többsége szerint az amerikai gazdaság recessziójának jeleit tükrözi. A Dow Jones 2.9, a Nasdaq 3.1, az S&P 500 3.2%-kal hanyatlott, melynek hatására a nagyfokú eladói nyomás nem kerülhette el ma hajnalban az ázsiai piacokat sem. A japán Nikkei 225 4.7, a hongkongi Hang Seng 5.4%-kal esett. Összességében mindezek alapján a tegnap mérsékeltebb csökkenést mutató BUX is jelentősebb mínuszban nyithatja a napot.

A Dow Jones már a nap elején mínuszban kezdett, azonban az eladói nyomás nem szűnt egészen a kereskedés végéig, mígnem az index napi minimuma közelében állapodott meg közel egy éve nem látott mértékű esést követően. A 30 indexkomponens mindegyike csökkenéssel zárt. Bár az elmúlt kereskedések során a tengerentúli piacok a korábbi veszteségeiket korrigálták vissza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés