Előfizetői tartalom

QUAESTOR: "Bernanke az események után megy"

Portfolio
Az amerikai gazdaság 2007 negyedik negyedévében mutatott 0.6%-os növekedése elmaradt a várttól (1.2%), mely azt tükrözi, hogy az Egyesült Államok gazdasága közelebb van a recesszióhoz, mint azt korábban várni lehetett - vélik a QUAESTOR elemzői. A fogyasztói árindex 2.6%-ra emelkedett a tavalyi év utolsó negyedévében, a személyes kiadások magárindexe 2.7%-kal nőtt, utóbbi meghaladja a Fed tolerancia sávjának felső határát (2%).

"A mai kamatdöntő ülésen a Fed mindezek ellenére nem hoz olyan döntést, ami kiábrándítaná a piacokat. Megítélésünk szerint Bernanke - és vele a FED nyíltpiaci bizottsága (FOMC) - az események után megy. A lépések inkább reakciók, mintsem valami előrelátáson alapulnának, nem proaktívak. A kamatcsökkentés után a pozitív hangulat vélhetően rövid életű lesz. Úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés