Előfizetői tartalom

Tovább esett Amerika, kamatcsökkentést várnak a befektetők

Portfolio
A befektetők a Fed további monetáris lazítására várnak a tengerentúlon, az indexek pedig pénteken ismét a negatív irányba mozdultak. A héten több makroadat is napvilágot lát majd az USA-ban, melyek minden bizonnyal befolyásoló erővel bírnak majd a piaci hangulatra. A részvényindexek közül a Dow Jones 1.4, a Nasdaq 1.5, az S&P 500 1.6%-kal került lejjebb. Alan Greenspan volt Fed elnök múlt héten adott interjújában elmondta, hogy az amerikai gazdaság recesszióba süllyedésének esélye 50%-os, illetve afeletti.

Szerdán este kerül sor az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntésére, melytől a befektetők legalább további 25 bázispontos kamatvágásnak adnak esélyt és emellett egy 50 bázispontos csökkentés is 70%-os valószínűséggel van jelenleg beárazva. A makroadatok mellett (melyek közül ma a decemberi újlakás értékesítések érkeznek) a befektetők a vállalati gyorsjelentésektől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés