Előfizetői tartalom

Bevásárolt a Gazprom az OMV üzletébe

Portfolio
2008. január 25-én Wolfgang Ruttenstorfer, az OMV vezérigazgatója és Alexander Medvedev, az OAO Gazprom elnökhelyettese, egyben a Gazprom Export Ltd. elnöke együttműködési megállapodást írtak alá. A két vállalat az együttműködés szerződéses kereteiben állapodott meg: a Gazprom 50%-os részesedésre tesz szert a Közép-Európai Földgázelosztó Központban, valamint a felek közös tározó-projekteket indítanak Ausztriában és a környező országokban. A tervek szerint a Közép-Európai Földgázelosztó Központ a kontinentális Európa legfontosabb kereskedelmi platformjává válik. A jelen megállapodás a 2007. májusában aláírt Szándéknyilatkozaton alapul.

A megállapodás szerint a Gazprom 50%-os részesedést szerez a Közép-Európai Földgázelosztó Központban, amely az OMV Gas International leányvállalata. A Közép-Európai Földgázelosztó Központ már jelenleg is a kontinentális Európa három legnagyobb gáztározóinak egyike. A cél az, hogy a Közép-Európai Földgázelosztó Központ a fejlesztések során a kontinentális Európa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés