Előfizetői tartalom

Szétütötték az európai részvénypiacokat - A BUX felülteljesített

Portfolio
Folyamatos és szűnni nem akaró eladói nyomás uralkodott el a hét első kereskedési napján a részvénypiacokon Európa-szerte, melynek következtében a főbb nyugat-európai börzék nap közben 1990 óta nem látott mértékű százalékos leértékelődést is mutattak. Utóbbiak közül a zárás előtti percekben a DAX 6.8%-os, a CAC40 5.3%-os, az FTSE pedig 4.9%-os mélységben áll. A régió sem úszta meg, hiszen az oroszok nem kevesebb mint 7.4%-kal kerültek lejjebb egy nap leforgása alatt, míg a csehek 4.6%-kal, a lengyelek pedig 6.7%-kal értékelődtek le. A hazai börze a fentiekhez képest még igencsak megúszta a ma napot a maga 3.1%-os leértékelődésével, melynek következtében végül 23,369 ponton nyugtázta a napot.

BUXReal-time árfolyamInformációs panel Az ázsiai piacok mélyrepülése már rossz előérzetettel kecsegtetett a befektetők számára a mai napon, melyet tovább tetézett az amerikai gazdaság recesszióba fulladása körül ismét lángra kapó félelmek, valamint, hogy olyan pletykák jelentek meg, melyek szerint jelentős veszteség-leírást fog bejelenteni a francia Societe Generale. Utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés