Előfizetői tartalom

Lejtmenetre készteti az erős dollár az olajat és az aranyat

Portfolio
Az amerikai gazdaság recesszióba süllyedése körüli félelmek elérték a nyersolaj piacát is, ugyanis ennek kapcsán a fekete arany iránti kereslet visszaesését vetítik előre elemzők, melyen felül az erősödő dollár is lefelé hajtja az árfolyamot. Utóbbi negatívan hat az arany és az ezüst árfolyamára is, melyek szintén lejtmentet mutatnak a mai napon.

A múlt héten folyamatos lejtmenetet mutatott a nyersolaj, miután a vártnál nagyobb mértékben emelkedő kőolajkészlet adatok láttak napvilágot a tengerentúlon, mellyel a 8 hete tartó csökkenő trend tört meg. A fentieken túl lefelé segítette az árfolyamot az erősödésnek induló dollár, valamint, hogy az IEA csökkentette az első negyedévre vonatkozó kereslet-várakozását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés