Előfizetői tartalom

Hosszú távon továbbra is vételen a CEZ az Atlantiknál

Portfolio
Ma tette közzé CEZ elemzését az Atlantik, melyben rövid távon ugyan semleges megítéléssel vannak a cég papírjait illetően, ugyanakkor hosszú távon 1,437 koronás célárfolyam mellett továbbra vételre ajánlják azokat. Az árfolyamra ható legfontosabb tényezők között említik a jövő héten ismét beinduló sajátrészvény-visszavásárlást, illetve az állami pakett további csökkenését, az áramárak alakulását, valamint a MOL-CEZ szerződést.

Tavaly április végén kezdte meg sajátrészvény-visszavásárlási programját a CEZ, melynek keretében 2007 december 21-ig összesen 8.05 százaléknyi részvényt vettek meg a piacon, ezzel pedig átlagosan 22%-os keresletet támasztottak a papírok iránt, mely segített abban, hogy a cég részvényei új történelmi csúcsra törjenek. A fentiekkel egy időben ugyan az állam meghirdette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés