Előfizetői tartalom

A délutáni inflációs adatok mozgathatják a piacot (USA-előzetes)

Portfolio
Érdemes lesz ma délután az amerikai makrogazdasági adatokra figyelni, mivel minden inflációs, mind pedig reálgazdasági szempontból fontos adatok érkeznek, és piacmozgató hatásuk lehet. Fél háromkor a decemberi fogyasztói inflációról kapunk képet, majd negyed négykor az ipari termelési adat érkezik. Késő este a Fed aktuális hangulatjelentését teszik közzé, ez már hazai szempontból inkább a holnapi kereskedésre lehet hatással.

A FED kamatdöntőinek aggodalmát leginkább kiváltó folyamat, hogy a havi fogyasztói árindex novemberben alaposan megemelkedett. Elemzők szerint decemberben mérsékeltebb lehet a drágulás, ami az üzemanyagárak csökkenésével indokolható. A konszenzus 0.2 százalékos havi csökkenést valószínűsít. A maginflációban is némi enyhülés várható, elemzők szerint a novemberi 0.3-ról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés