Előfizetői tartalom

Már az első nap befűtöttek az olajnak

Portfolio
Közel 2%-os erősödéssel 98 dollár fölött tartózkodnak jelenleg a februári lejáratú határidős nyersolajra vonatkozó jegyzések az amerikai elektronikus kereskedésben. Ezúttal két oldalról érkezik az árfelhajtó erő, az egyik, hogy várakozások szerint az év utolsó hetében ismét jelentősen csökkent az USA kőolajkészlete, a másik pedig, hogy kiéleződtek a feszültségek az olajban gazdag Nigériában.

A január elsejei kereskedési szünnap miatt ezúttal egy nappal később azaz csütörtökön érkeznek az amerikai kőolajkészlet-adatok, melyektől a Dow Jones Newswires konszenzusa szerint 1.8 millió hordós csökkenés várható. Ugyanakkor a gázolaj-készletek a felmérés szerint 1.6 millió hordós növekedést, a finomított termékek pedig 300 ezer hordós csökkenést fognak mutatni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés