Előfizetői tartalom

8-10%-pontos járulékcsökkentésért cserébe emelkedjen az áfa-kulcs - GVK

Portfolio
Azért cserébe, hogy a munkaadói járulékok 8-10 százalékponttal csökkenhessenek, amely évente 180-200 milliárd forinttal mérsékelné a vállalati szféra adóterheit, költségvetési szempontból ellensúlyt képezne az általános forgalmi adó kulcsának 22-24%-ra emelése - ez a kormány által felkért Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal (GVK) mai ülésén megfogalmazott, 2009-től bevezethető adóváltoztatások egyik legfontosabb eleme.

Az MTI tudósítása szerint az áfa-emelési javaslat (jelenleg 20%-os a felső kulcs) nem minden termékre és szolgáltatásra lenne egységesen érvényes: az alapvető élelmiszereknél és az élőmunka-igényes szolgáltatásoknál 16-18%-os áfa-kulcs kívánatos a GVK szerint. Török Ádám, a GVK elnöke a mai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az élőmunka terhelésének csökkentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés