Előfizetői tartalom

Jövőre 3%-kal nőhet a hazai gazdaság - 4.7% lehet az infláció

Portfolio
Az MFB mai sajtótájékoztatóján került bemutatásra Professzor Gál Péter, az MFB vezető közgazdásza által a bank nemzetközi gazdasági környezetét érintő hatásokról készült legfrissebb elemzés, melyből kiderül, hogy 2008-ban a korábbiakhoz képest több bizonytalansággal kell majd szembenéznie a piacnak. A globális növekedési ütem mérsékeltebb lesz. A hazai gazdaságot illetően 2008-ben 3%-os bővülésre számítanak az elemzés készítői.

Gál Péter, az MFB vezető közgazdásza kiemelte, hogy a bank nemzetközi gazdasági környezetét érintő hatásokról készült legfrissebb elemzéseik szerint a következő időszakban több és nagyobb bizonytalansággal kell számolni. A korábban várt rendkívül gyors globális növekedési ütem mérsékeltebb lesz, viszont jelentős visszaesés és recesszió kialakulása 2008-ban nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés