Előfizetői tartalom

Veszélyben érzik nyugdíjunkat a pénztárak?

Portfolio
A választható portfóliók bevezetése nemcsak adminisztrációs terheket ró a magánnyugdíjpénztárakra, hiszen befektetéseiket is jelenősen át kell alakítani, hogy megfeleljenek a szerintük túlságosan merev szabályozói előírásoknak. A pénztárvezetők leginkább attól tartanak, hogy egy-egy negatív teljesítményű időszak a tagok elvándorlásához vezethet, míg a vagyonkezelők és a szabályozó is a hosszú távú szemlélet mellett foglal állást, hiszen a tagság érdeke egyértelműen a bátrabb befektetési politikákat kívánja meg. A pénztárak ezt vitatják, mondván a tagság érdekeit kevéssé veszi figyelembe a döntési szabadságot csak a nevében hordozó új rendszer.

Ugrásszerűen nő a részvénykitettség A magányugdíjpénztári rendszer tízéves fennállásának legnagyobb horderejű változása áll a küszöbön a pénztárak választható portfólióinak kialakításával. Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál ugyan már több mint öt éve működnek hasonló konstrukciók, de a több magánnyugdíjpénztárnál már jövőre elinduló szisztéma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés