Előfizetői tartalom

Korrigált a cseh pénzügyminiszter - Kisebb mértékben nő az CEZ osztaléka

Portfolio
Mint arról múlt héten beszámoltunk, Ivan Fuksa, a cseh pénzügyminiszter-helyettes úgy nyilatkozott, hogy várakozásaik szerint mintegy 20 milliárd cseh koronás osztalékot várnak a CEz-től a 2007-es év után. A fentieket helyesbítette a mai napon a pénzügyminiszter, mivel nem azt várják, hogy az állam kap ennyit, hanem, hogy az áramóriás összesen ennyit jutat majd részvényesei számára.

A fentiek következtében tehát, a CEZ várhatóan 20 milliárd cseh koronát, azaz részvényenként 33.8 cseh koronát fog kifizetni osztalékként, mely már megegyezik az általa az elmúlt 3 évben követett azon osztalékpolitikának, mely szerint évente az eredmény 40-50 százalékát jutatják vissza részvényeseik számára. A jelenleg 66.4%-os részesedéssel bíró állam így várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés