Előfizetői tartalom

Lehman: az OMV alulsúlyozva, a MOL vételre ajánlva

Portfolio
Bár az OMV a szektort jelentősen felülmúló negyedéves gyorsjelentést tett közzé, az elmúlt időszak árfolyam emelkedésével a papírok megközelítették a Lehman 52 eurós célárofolyamát, ami miatt a befektetési bank alulsúlyozásra ajánlja a társaság részvényeit, és a felvásárlási sztorival is rendelkező MOL papírokat javasolják inkább vételre.

"Az OMV dollárban számított 32%-os harmadik negyedéves profitnövekedése kimagaslik az átlagosan 11%-kal csökkenő nyereséget felmutató európai integrált olajtársaságok közül, és különösen látványos az általa felvásárolni szándékozott MOL eredményének 38%-os visszaesése mellett. A Petrom integrálásával, illetve hatékony működtetésével kapcsolatos problémák is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés