Előfizetői tartalom

Tényleg így születnek a nyugdíjtörvényeink? - Tragikomédia néhány felvonásban

Somi András
Felbolydult a magánnyugdíjpénztári ágazat és a nyugdíjreformmal megbízott szakértői testület is az Index szerda délután megjelent cikkére, miszerint a kormány azt tervezi, az 50 évnél idősebb pénztártagoknak 2010 végéig engedélyezi a visszatérést az állami nyugdíjrendszerbe. Az első hallásra is abszurd javaslatból azután egy teljes színdarab kerekedett ki, amelynek láttán Franz Kafka sírva nevetett volna, vagy legalábbis szerzői jogi pert indít. A javaslatot ugyanis senki nem támogatta, senki ki sem találta, és beadni is tulajdonképpen szinte csak véletlenül sikerült. Természetesen haladéktalanul vissza is vonták.

Az élet érdekesebb, mint a fikció. "Ezeket kellene aláírni. Gyorsan." - közölte a Minisztérium embere, erőteljesen hangsúlyozva az utolsó szót. A Képviselő oldalra sandított, de társa már javában körmölte a szignókat a lapok sarkára, így visszafogta magát, és nem kérdezett. "Legfeljebb visszavonjuk, ha nem stimmel" - gondolta, és belefogott a munkába. A papírköteget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés