Előfizetői tartalom

OMV: az olajár emelkedés nem elég

Portfolio
Bár az olajárak emelkedése pozitívan hatott az OMV-re a harmadik negyedév során, számos tényező negatívan befolyásolta az osztrák cég teljesítményét - derül ki az olajcég szokásos, gyorsjelentés előtt közzétett fő adataiból. A finomítás-kereskedelem divízióra a marginok szűkülése negatívan, a készlet átértékelések azonban pozitívan hatottak. A vegyipar és a nem teljesen konszolidált cégek eredményhez való hozzájárulása kedvezően alakult. Az OMV november 15-én teszi közzé negyedéves gyorsjelentését.

Upstream Ismét csökkent az OMV által kitermelt szénhidrogén mennyisége a harmadik negyedévben a megelőző három hónaphoz képest, a mérséklődés mind az OMV, mind a Petrom esetében tetten érhető volt. A román leánycégnél az akvizíció óta a legalacsonyabb szintre esett a termelés. Az OMV esetében a brit karbantartási munkálatoknak volt köszönhető a csökkenés, mely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés