Előfizetői tartalom

Megdöbbentő számok: rengeteg a milliárdos Kínában

Portfolio
Egy év alatt hétszeresére emelkedett Kínában az egymilliárd dollár (mintegy 180 milliárd forint) feletti vagyonnal rendelkező személyek száma - adta hírül az éves rendszerességű Hurun jelentés. A számban nemcsak annak növekedési üteme döbbenetes, hanem az is, hogy ezzel Kína már a második abban a rangsorban, mely az adott országban lévő dollármilliárdosok száma alapján készül: csak az USA előzi meg a maga 400 főjével.

Közzétette rendszeres éves jelentését Rupert Hoogewerf, akit Kínában csak "Hurun"-ként ismer a közvélemény. A dokumentum szerint a Nagy Fal hazájában a dollármilliárdosok száma mára 106 főre emelkedett (szemben a tavaly számolt 15-tel) mellyel az országok rangsorában Kína már a második a 400 dollármilliárdost magáénak mondható USA mögött. A vagyonosok számának dinamikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés