Előfizetői tartalom

OMV a MOL felvásárlásról: a win-win option (4.)

Portfolio
Ma tartja ötödik alkalommal nemzetközi média napját az OMV Bécsben, mely iránt látványosan szélesebb az érdeklődés, mint a korábbi években - s nem csak magyar részről. Az osztrák cég TOP menedzsmentjének prezentációiban eddig sok újdonság nem hangzott el. A középpontban természetesen a régiós konszolidáció, illetve a MOL felvásárlás áll (az OMV következetesen a "combination" szót használja). Az OMV a MOL alapszabályában lévő 10%-os szavazati korlát miatt nem tesz ajánlatot a MOL részvényeire.

Az elmúlt évek felvásárlási hulláma ellenére az OMV vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstrofer szerint a régiós olajipari konszolidáció nem ért még véget, a fúziós aktivitás tovább fog folytatódni Kelet-Európában. A vételi érdeklődés Ruttenstrofer szerint az orosz olajcégek felől érkezik majd, melyek az értékláncban nem csak a termelés, hanem a finomítás előnyeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés