Előfizetői tartalom

Nyíri: "Nem az a fő kérdés, hogy állami, vagy privát" - interjú az egészségügyi reformról

Portfolio
Politikai szinten látványos, több dimenziós, azonban a lényegi kérdéseket számtalan helyen - talán nem véletlenül - megkerülő vita zajlik a nyilvánosság előtt a magyar egészségügy jövőjéről. A megindított reformmal kapcsolatban jellemzően csak a politikai álláspontokat ismerhettük meg. A Portfolio.hu célja egy most induló interjú sorozattal, hogy azon üzletembereket szólaltassa meg, akik a napi valóságból ismerik a magyar egészségügy problémáit és saját befektetéseiket is kockáztatják ezen a területen. Elsőként Nyíri Viktorral beszélgettünk, aki szerteágazó befektetéseket hajtott már végre a magyar egészségügyben a biotech szegmenstől (világszinten is jegyzett HPV diagnosztikával rendelkező Genoid) a hagyományos házi diagnosztikai és gyógyászati segédeszközökig (Omker, Gerontex).

Portfolio.hu: A magyar egészségügy a rendszerváltás után kialakult formájában egy finanszírozhatatlan állami struktúra. Politikai szinten a vita főként a közellátás állami kézben tartásának szükségszerűségéről szól, holott aki ezen a piacon szerepel, az tudja, hogy korábban is erős szerepet kapott a privát szféra az ellátásban. Mi a véleménye arról az álvitáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés