Előfizetői tartalom

Mobius támogatja a MOL felvásárlását

Portfolio
Mark Mobius, a Templeton Asset Management elnöke támogatja az OMV szándékát a MOL felvásárlására vonatkozóan - írja a The Wall Street Journal egy a befektetési guruval készült interjúra hivatkozva. Mobius támogatása több intézményi befektető meggyőzését is segítheti, így jól jön az OMV számára. A Templeton két cégben való részesedését azonban a szakember nem árulta el.

Mobius szerint van racionalitás az OMV és a MOL egyesülésében, s támogatja az osztrák cég felvásárlási terveit. Mobius szerint az ügylet mindkét fél számára hasznos lenne a tekintetben, hogy segítene az orosz olajcégek elleni versenyben, melyek erőteljesen nyomulnak a kelet-európai piacokon, erősítve így alkupozíciójukat. Mobius azonban azt is elmondta, hogy biztos akar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés