Előfizetői tartalom

OMV szándéknyilatkozat a MOL-ra: 32,000 Ft lenne az ajánlat

Portfolio
Az OMV kész a MOL részvényekért 32.000,-Ft részvényenkénti vételárat ajánlani készpénzben részleges részvénycsere lehetőségével (az OMV hajlandó az ellenérték 25%-áig OMV részvényeket felajánlani) - jelentette be ma az osztrák olajipari társaság. A cég közleménye szerint számos technikai akadály miatt az OMV jelenleg nem tud szavazati jogok révén megvalósuló irányítást szerezni a MOL-ban. Erre tekintettel az OMV keresi annak lehetőségét, hogy aktív tárgyalásokat kezdhessen a MOL működése által érintett kulcsszereplőkkel. Az OMV hangsúlyozza, hogy a a társaságok működése által érintett valamennyi szereplő érdekére tekintettel kíván lenni: a közös vállalkozás mind Ausztriában, mind Magyarországon tőzsdei társaság lenne, felügyelőbizottságában jelentős magyar képviselettel. Az OMV által eddig azonosított szinergia megközelítőleg 400 millió euró éves szinten, adózás előtt. Az OMV egyébként 20.2%-os MOL tulajdonos már.

A kezdetek. Az olajtársaság közleménye szerint az OMV 2007. június 25-én bejelentette, hogy a MOL-ban fennálló tulajdonosi részesedését 18,6%-ra növelte. Az OMV részesedése a MOL-ban jelenleg 20.2%. Ezen további részvényszerzés az OMV egy olyan társaságban fennálló stratégiai befektetésének megerősítését célozta, amelyet az OMV hosszú idő óta nagyra értékel; a részvényszerzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés