Előfizetői tartalom

Emelkedik a bányajáradék, de alig hat a MOL profitra

Portfolio
A MOL közzétette, hogy Bányatörvény (Bt.) módosítására vonatkozó törvényjavaslatban (amelyet a Magyar Kormány elfogadott és parlamenti vitára bocsátott) a szénhidrogénre vonatkozó bányajáradék általánosan alkalmazható kulcsának 12%-ról 30%-ra emelése, illetve az 1998 előtt termelésbe állított földgázmezők termelése utáni megnövelt bányajáradék számítására vonatkozó rendelkezés módosítása csak korlátozottan érintik a társaságot.

Ezek a változások csak a 2005 decembere után termelésbe állított mezőket érintik. Ennek oka az a szerződés, amelyet a Bt. alapján a Magyar Kormány írt alá a MOL-lal 2005. decemberben 15 év időtartamra. Ez a megállapodás szerződésben rögzíti a bányajáradék mértékét és számítását minden mező esetében, amelyet 2005 vége előtt állítottak termelésbe. Ennek megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés