Előfizetői tartalom

Ma este MSCI átsúlyozás! - Mi lesz a MOL-lal?

Portfolio
Mint ahogyan azt a Morgan Stanley Capital International már augusztus 16-án bejelentette, szeptembertől 1-től, vagyis az augusztus 31-i piaczárás után lépnek hatályba azok a változtatások, melyeket a cég az MSCI indexek aktuális negyedéves felülvizsgálata után eszközöl. Az intézkedések vesztese a MOL, de árfolyam hatása a dolognak várhatóan mégsem lesz, hiszen az elmúlt hónapok során a legtöbb külföldi alap vélhetően alulsúlyozott pozícióba került az olajpapírokban.

Augusztus 31-én piaczárás után lépnek hatályba az aktuális MSCI index felülvizsgálattal kapcsolatos változtatások, melyek során (a közkézhányad jelentős csökkenése miatt) a MOL súlya nagymértékben csökken az indexekben.A Napi Gazdaság információi szerint az országindexben a többi papír súlyának növekedése kompenzálja a MOL "lefokozását", azonban az MSCI EMEA indexben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés