Előfizetői tartalom

"Komolyabb bonyodalmakhoz vezethet a jelzálogpiaci történet" (2.)

Portfolio
Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke és Horvát Zsolt, a KBC Securities Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója nyitotta meg a mai sajtóreggelit, felhívva a figyelmet a befektetői kultúra élénkítésének fontosságára olyan szabályozások életbe léptetésével, melyek hatására a lakosság tudatosabbá válik megtakarításainak tekintetében. Ezt követően Barcza György, a KBC Csoporthoz tartozó K&H Bank elemzési igazgatója tartott előadást, aki szerint a jelzálogpiaci problémák komolyabb korrekcióhoz is vezethetnek és nem kizárt a gazdaság "kemény landolása".

Az elmúlt hat évben egy globális kínálati sokkot éltünk át, kezdte előadását Barcza György. Ezzel párhuzamosan Észak Amerikában keresleti sokk vezette gyors növekedés és alacsony infláció volt jellemző. A szakértő szerint ennek a korszaknak lassan vége. A befektetők számára kulcsfontosságú, hogy a jegybanki kamatemelések miatti likviditás szűkítés mennyire, milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés