Előfizetői tartalom

Bajban a Bank of China - 6%-os zuhanás

Portfolio
A tengerentúl és Németország után úgy látszik, hogy Kínában is a vártnál nagyobb gondokat okozhatnak az USA-ból kiinduló másodlagos jelzáloghitelezési szegmensben megjelenő gondok, ugyanis most derült fény arra, hogy az egyik legnagyobb kínai hitelintézet, a Bank of China is mintegy 10 milliárd dollár kihelyezett jelzáloghitellel rendelkezik az amerikai piacon. Ez az összeg jóval magasabb, mint amit elemzők korábban becsültek, az információ napvilágra kerülését követően a bank részvényeinek árfolyama 6%-ot esett a hong kongi tőzsdén.

Korábban elemzők becslése szerint a bank dollárban denominált befektetéseinek csupán 1%-ára tették a másodlagos jelzálogpiacon kihelyezett hitelek mértékét, ám a Bank of China hivatalos közlése alapján ez a szám eléri a 10%-ot. A bejelentést követően a bank közölte, hogy mintegy 51 millió dollár értékű céltartalékot képez a másodlagos jelzáloghitelekkel kapcsolatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés