Előfizetői tartalom

Változások az adótartozások után fizetendő késedelmi pótlék szabályozásában

Portfolio
2007. január 1-jétől az illetékhivatalt integrálták az adóhatóságba, valamint megváltoztatták a magánnyugdíjpénztárakhoz kötődőbevallási rendet is. E változások miatt a korábban önálló illetékhivatali hatáskör megszűnt, a bevallás és befizetés tekintetében esedékes magánnyugdíj-pénztári tagdíjakat pedig már nem a magánnyugdíj-pénztárak, hanem az APEH felé kell bevallani, és az APEH által a Magyar Államkincstárnál magánnyugdíj-pénztáranként megnyitott számlákra kell megfizetni - hívja fel ügyfelei figyelmét adóhírlevelében a PwC.

A változások okán 4/2007. számmal új APEH elnöki utasítás lép hatályba az adótartozások alapján fizetendő késedelmi pótlék számításáról és közléséről. Ezért a korábbi, 9/2004. APEH utasítás hatályát veszti azzal, hogy az új utasítást 2007. január 1-jétől felszámítandó késedelmi pótlék tekintetében kell először alkalmazni. A 2006. december 31-ig terjedőidőszakra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés