Előfizetői tartalom

OMV: nem lesz ellenséges ajánlat a MOL-ra (2. - Index)

Portfolio
Nem tesz hivatalos vételi ajánlatot a MOL részvényekre az OMV, amennyiben a magyar olajtársaság menedzsmentje nem támogatja azt - hangzott el az osztrák olajtársaság által tartott sajtótájékoztatón a Bloomberg beszámolója szerint. Az OMV nem kívánja eladni 18.6%-os részesedését a magyar cégben, azt továbbra is jó befektetésnek tartja. A pakett az OMV szerint megakadályozza, hogy más szereplők vessenek szemet a MOL-ra. A MOL árfolyama esett, az OMV-é azonban emelkedett a hír hatására.

Az OMV vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer tegnap este Bécsben újságíróknak elmondta, hogy a MOL vezetősége által is támogatott barátságos együttműködést keresnek. Az OMV szerint a két olajcég együtt nagyobb projekteket tudna finanszírozni. A vezérigazgató hozzátette, hogy egyesülési terveik két-három éves időhorizonton belül megvalósulhatnak. Ruttenstorfer elmondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés