Előfizetői tartalom

Olasz akvizíció a MOL-tól (2.)

Portfolio
A MOL bejelentette, hogy közel fél évig tartó versenytárgyalást követően 2007. július 30-án szerződést írt alá az Italiana Energia e Servizi ("IES") társaság 100%-os tulajdonának megvásárlására. A vételár összhangban áll az összehasonlítható tranzakciók EV/EBITDA mutatóival, valamint a MOL feldolgozás és kereskedelem üzletére érvényes 16%-os hosszú távú megtérülési céljával, melyet a zárás után hoznak nyílvánosságra.

A pontos vételár a tranzakció zárásának időpontjára készített mérleg alapján, több módosító tétel figyelembevételével kerül megállapításra. A végleges vételárat a zárást követően hozzák nyilvánosságra, a tranzakciós dokumentumokban vállalt titoktartási kötelezettségekkel is összhangban. A tranzakció zárásához versenyhivatali jóváhagyás szükséges, mely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés