Előfizetői tartalom

Sok a kérdőjel a Gyógyszer-gazdaságossági törvény körül - mi a magyarázat?

Portfolio
A biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény ("Gyógyszer-gazdaságossági törvény") kihirdetése óta számos, a törvény értelmezésével kapcsolatos kérdés merült fel. A külföldi illetőségű adóalanyok esetén bizonytalanság van a befizetési kötelezettség teljesítését illetően. A Gyógyszer-gazdaságossági törvény ugyanis meghatározza, hogy a törvényben meghatározott befizetési kötelezettségek alanya a forgalomba hozatali engedély jogosultja, azonban arra nem tér ki, hogy az adóalany miként tudja teljesíteni befizetési kötelezettségét, ha külföldi illetőségű - hívja fel az ügyfelek figyelmét adóhírlevelében a PwC.

A külföldi illetőségű adóalanyok esetében továbbra is kérdéses, hogy milyen módon lehetne figyelembe venni a befizetési kötelezettségeket a kettős adóztatás elkerülését szolgáló egyezmények tekintetében. A törvény ugyanis abból a vélelemből indul ki, hogy a gyógyszer magyarországi forgalmazásából származó anyagi előnyök a gyógyszer forgalomba hozatali engedélyének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés