Előfizetői tartalom

Súlyosan elöregszünk - mennyire kell a nyugdíjreform?

Portfolio
Elkerülhetetlenül öregszik a közép-kelet-európai régió lakossága, és ez alól hazánk sem függetlenítheti magát: az Allianz legfrissebb elemzése szerint 2050-re a 65 éven felüliek részaránya a lakosságon belül megközelítheti a 30 százalékot. A növekvő függőségi ráta ugyanakkor előtérbe helyezi a nyugdíjrendszerek hatékonyságának kérdését. Az Allianz Global Investors International Pensions ma bemutatott tanulmányában rámutat, hogy a közép-európai régióban rendkívül sokszínű a nyugdíjrendszerek palettája, az egyes elemek súlya, szabályozási háttere egészen eltérő az egyes országokban. A nyugdíjrendszer reformjának szükségessége szerint ugyanakkor hazánk és a régió az európai középmezőnyben helyezkedik el, megelőzve többek között Franciaországot és Olaszországot is.

Tovább élünk, de közben elfogyunk. Brutálisan öregszünk A mai konferencián először Dr. Werner Zedelius, az Allianz SE igazgatótanácsának tagja ismertette a régiós országokban tapasztalt demográfiai folyamatokat. A szakember rámutatott, hogy a népesség alakulását tekintve régiónk országai, köztük hazánk is a világtrendnek megfelelő változásokat él meg. A társadalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés