Előfizetői tartalom

MOL: új gázmező a határon

Portfolio
A MOL és az INA a két cég által tavaly szeptemberben megkötött, a Dráva-medence szénhidrogén potenciáljának kiaknázását célzó Zaláta - Podravska Slatina kutatási együttműködés keretében, a magyar-horvát határ közelében található Baranya megyei Zalátán sikeres kutatófúrást mélyített. A találat a MOL-INA stratégiai partnerség első jelentős eredménye az Upstream területén.

A felfedezett szénhidrogén készletek pontos mennyiségének meghatározására a tároló rétegek kivizsgálásának befejezése után kerül sor. Az eredményes fúrás kevésbé megkutatott területen található, ami felértékeli a találat jelentőségét, mivel a térségben ezáltal új kutatási perspektívák nyílhatnak meg. A sikeres fúrás jövőbeli termelvényén a felek egyenlő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés