Előfizetői tartalom

MOL: növekedési tervek, emelkedő osztalékfizetés (4.)

Portfolio
2007. július 13-án a MOL Igazgatósági ülésén áttekintette az OMV által tett előzetes és feltételekhez kötött megkeresést, amelyben a MOL felvásárlását célozta meg. Az Igazgatóság egyhangúlag elutasította a MOL szerint kéretlen és barátságtalan megkeresést, s úgy véli, hogy egy társasági kombináció az OMV-vel nem jelentene vonzó üzletet vagy értéket a MOL, részvényesei, valamint a többi érintett számára. A MOL független vállalatként további organikus növekedést és jövedelemtermelő lehetőségeket céloz meg, s növekvő osztalékfizetési rátát tervez.

A MOL bejelentésében szereplő új információk: - a 2011-es EBITDA terv 2.9 mrd dollár, szemben a korábbi 2010-es 3.5 mrd dollárral (a két szám azonban amiatt nem hasonlítható össze közvetlenül, mert 2005-ben a MOL az akvizíciókkal együtt tervezett EBITDA-t fogalmazta meg, míg most csak az organikus növekedésről beszél); - a cég tovább kívánja vásárolni saját részvényeit;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés