Előfizetői tartalom

Ingadozott Magyarország olajellátása

Portfolio
Ingadozott az olajnyomás a hazai vezetékekben: a hivatalos indoklás szerint Ukrajnában fellépő technikai probléma okozta, hogy szerdán és csütörtökön is előfordult teljes leállás is az Oroszországból érkező olajszállítmányokban - írja az index.hu. A Mol tájékoztatta a kormányt a történtekről. Évente akár 20-30 alkalommal is előfordulnak kisebb, technikai zavarok.

A megszokott napi 18-19 ezer tonnánál kevesebb olaj érkezett Magyarországra szerdán és csütörtökön, miután az Oroszországból Ukrajnán át érkező csővezetékben akadozott a nyomás, időnként pedig teljesen leállt a szállítás - erősítették meg a Molnál az Index információját. Az ukrán fél technikai problémákkal indokolta a kiesést, hasonló eset valóban évente sokszor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés