Előfizetői tartalom

Itt a válasz az OMV-nek: "a MOL saját stratégiáját követi"

Portfolio
A MOL érdeklődéssel fogadta regionális versenytársának, az OMV-nek bejelentését, melyben tájékoztatták a piaci szereplőket, hogy részesedésüket a MOL-lal való egyeztetés nélkül 18.6%-ra növelték, valamint hogy "nyílt és konstruktív módon" "strukturált párbeszédet" kívánnak folytatni a MOL vezetésével. Bár a MOL örömmel fogadja, hogy egy piaci versenytársa a MOL részvényeket vonzó befektetési lehetőségnek tartja, ugyanakkor szeretné egyértelműen kifejezni, hogy változatlanul saját stratégiáját kívánja folytatni, melynek célja a részvényesi értékteremtés és a MOL-csoport fenntartható növekedésében érdekelt más jelentős érintett felek érdekeinek védelme - tette közzé a magyar olajcég.

"A MOL mindig három fontos pillérre építette stratégiáját: hatékonyság, az organikus és akvizíciós növekedés és az eszközök működtetésében elért kiválóság kombinációja, továbbá termékeinek minősége. Pusztán a nagyobb méret elérése érdekében végrehajtott tranzakciók soha nem fértek össze ezekkel a célokkal. A MOL úgy gondolja, hogy egyértelmű értéknövelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés