FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Júliustól jön az új elvárt adó - mit kell tudni róla?

Portfolio
Az Alkotmánybíróság február végén alkotmányossági aggályok miatt megsemmisítette a kormány által már bevezetett elvárt adóról szóló törvényt, melyet követően a kabinet az adónem szabályrendszerének érdemi átalakítását hajtotta végre. Az új elvárt adó július elsején lép majd hatályba, és több törvényt is érinteni fog - hívja fel Adó és Jogi Hírlevelünkben adóhírlevelében az ügyfelek az ügyfelek figyelmét a PwC.

Az Alkotmánybíróság a 8/2007. (II.28.) határozatával megsemmisítette az elvárt adóról szóló törvényt. Bár a döntése nem visszamenőleges hatállyal törölte el az érintett jogszabályt tavasszal, az Országgyűlés 2007. január 1-jére visszamenőleges hatállyal az elvárt adóval kapcsolatos rendelkezéseket mind a társasági, mind a személyi jövedelemadó tekintetében visszavonta....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés