Előfizetői tartalom

Várt alatt az OMV eredménye is (3.)

Portfolio
Akárcsak a MOL, az OMV is enyhén negatív tartalmú gyorsjelentést tett közzé ma reggel, az osztrák társaság vezetése azonban a tavalyinál kedvezőtlenebb külső iparági környezetet vár az idei évre vonatkozóan. Bár az OMV kimutatott nettó eredménye jócskán meghaladta a várakozásokat, a piac várhatóan nem reagált majd pozitívan a gyorsjelentésre, mivel a tisztított üzemi és nettó profit 8, illetve 5%-kal elmaradt a konszenzustól.

A konszenzus számait, valamint a tényleges értékeket az alábbi táblázatban foglaltuk össze:Az OMV mind az EBITDA, mind az EPS tekintetében csak enyhe növekedést tudott elérni a 12 havi gördülő adatokat tekintve.A divíziók közül az upstream nyújtotta a leggyengébb teljesítményt az egy évvel korábbi időszakhoz képest, ugyanakkor a downstream esetében a kedvezően alakuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés