FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

PWC: nincs miért szégyenkeznie a magyar adóhatóságnak

Portfolio
Az EU tagállamai között jelenleg új frontokon zajlik az utóbbi években kibontakozott adóverseny. Manapság kevésbé jellemző, hogy az országok adókedvezményekkel csábítják a befektetőket - amelyet az EU állami támogatásnak tekint -, sokkal inkább alacsony adómértékekkel és adózóbarát adóhatóságok működtetésével. A PWC tanulmánya szerint a magyar adóhatóságnak nincs mit szégyenkeznie, sem brit, sem regionális összehasonlításban.

"A brit adóhatóság igyekszik szolgáltató irányba elmozdulni, amelyen elsősorban az interaktív kapcsolat kialakítását értik az adózók és az adóhatóság között. Az új megközelítés inkább a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, amely reményeik szerint drasztikusan csökkenti majd az ún. "kikényszerítő/büntető" funkciót. Mindehhez átlátható feltételrendszer és világos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés