Előfizetői tartalom

Ma startol az Interactive Brokers!

Portfolio
Bejelentette az IPO-jának eredményét a magyar származású Thomas Peterffy tulajdonában lévő Interactive Brokers Group, az óriási túljegyzésnek köszönhetően a felajánlott mennyiséget újra megemelték, így a kezdetben eladni szándékozott 20 millió darab részvény helyett 40 millió kerül forgalomba (mint ismeretes, a kibocsátott mennyiséget korábban egyszer már 20 millióról 34.5 millióra emelte a társaság). A döntésnek köszönhetően a 27-31 dolláros jegyzési ársávban a kibocsátási ár 30.01 dollár lett, a kereskedés ma indul a Nasdaq-on IBKR ticker alatt.

Az IPO-val Thomas Peterffy-nek mintegy 1.2 milliárd dollár ütötte a markát, a társaság pedig mintegy 12 milliárd dollár piaci kapitalizációval indul. Az aukciót több brókercég közösen bonyolította le, többek között a W.R. Hambrecht, az HSBC Securities (USA), a Fox-Pitt, Kelton, a Sandler O’Neill és E*Trade Securities. A kibocsátásról írt részletes cikkünket az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés