Előfizetői tartalom

Iránytű a profithoz - miért fektessünk a navigációba?

Portfolio
Rohamosan terjednek - hazánkban is - a navigációs készülékek, melyek azonban még így is rendkívüli alacsony lefedettséggel rendelkeznek világszerte. Az iparág az elkövetkező években hatalmas növekedés elé néz, amit néhány jól pozícionált tőzsdei társaságon keresztül akár a hazai befektetők is meg tudnak lovagolni. Alábbi írásunkban a szektor 4 meghatározó vállalatát - 2 szoftverfejlesztő, valamint 2 hardvergyártó céget - mutatunk be, melyek közöl véleményünk szerint a két szoftvercég lehet befektetési szempontból leginkább érdekes az elkövetkező években, mivel: - a navigációs hardverek piacán hatalmas árverseny van kialakulóban, míg a szoftverek esetében ezen hatást mérsékeltebb üteműre várják a szakértők; - a szoftvergyártók magasabb hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat kínálnak; - az előfizetői bevételek felé való elmozdulás stabil és kiszámítható profitot eredményezhet; - a navigációs szoftvereket fejlesztő társaságok elkövetkező évekre várt profit növekedése átlag feletti, mely árazási oldalról is rejthet tartalékokat.

Miért nagy üzlet a navigáció?. Mióta Bill Clinton lehetővé tette, hogy az amerikai katonai műholdak civilek számára is nyújthassanak szolgáltatást, a helymeghatározás komplett iparággá nőtte ki magát. A fejlett piacok még viszonylag lefedetlennek számítanak - nem is beszélve a fejlődő országokról -, ám a szolgáltatás iránti kereslet folyamatosan növekszik a világ minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés