Előfizetői tartalom

Erőteljes Münich Re-eredmény és 2 milliárd eurós részvényvisszavásárlás

Portfolio
A világ második legnagyobb viszontbiztosítója, a Munich Re nettó profitja 24%-kal az elemzői várakozások felett alakult az első negyedévben, amivel hatalmas meglepetést okozott a befektetőknek annak ellenére, hogy eredménye csak 1%-kal emelkedett 2006 azonos negyedévéhez viszonyítva. Emellett a társaság bejelentette, hogy 2 milliárd euró értékben vásárol vissza részvényeket. A mai napon 1.5%-ot emelkedett a részvények árfolyama ezidáig.

A Munich Re az elkövetkezendő egy évben mintegy 15 millió részvényt vásárol vissza, amellyel 6.75%-kal csökken az alaptőke a menedzsment állítása szerint. A vállalat további részvény-visszavásárlásokat tervez összesen 3 milliárd euró értékben 2010-ig bezárólag. A vezetőség egy részvényre eső nyereségében kétszámjegyű növekedést vár az elkövetkezendő négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés