Előfizetői tartalom

Túlteljesítette a menedzsment prognózist a Zwack! - Jöhet az osztalék

Portfolio
A meglepetés erejével hatott a Zwack mai napon publikált 2006-2007-es éves gyorsjelentése, ugyanis a társaság honlapján található pénzügyi eseménynaptár szerint annak május 14-én kellett volna érkeznie. A társaság IFRS szerinti adózás előtti eredménye 3,581 millió forint lett, ami 1.26%-kal marad el a bázisidőszaki értéktől. Azonban kizárólag az alaptevékenységből származó eredményre fókuszálva (az Ipar utcai gyár és ingatlan értékesítéséből származó egyszeri, 452 millió forintos tételt figyelmen kívül hagyva, mely a bázisidőszakot erősítette) a társaság 12.8%-os növekedést volt képes felmutatni adózás előtti eredmény soron. A társaság a menedzsment által a 2006-2007 féléves gyorsjelentés szerinti, konzervatív szemléletben előrejelzett éves 3,350-3,400 millió forint adózás előtti, és 2,550-2,600 millió forint adózott eredményt egyaránt felülteljesítette.

A Zwack pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a negyedik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedévek alatt a naptári negyedéveket értjük. A társaság az elmúlt negyedév során tette közzé először gyorsjelentését a megváltozott IFRS előírásoknak megfelelően. Ennek köszönhetően adó soron a társasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés