Előfizetői tartalom

GM: esik az árfolyam a várt alatti eredmény hatására

Portfolio
A mai napon tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a GM, melyben a társaság 62 millió dolláros nettó profitról számolt be a tavalyi hasonló időszaki 602 millió után, ami 89.7%-os esésnek felel meg. A társaság egy részvényre jutó, egyszeri tételektől tisztított nettó profitja 17 cent volt az első negyedévben, míg a Thomson Financial által elemzők megkérdezésével készített konszenzus 87 centre vonatkozott. A várttól jelentősen elmaradó eredmény hatására a papírok nyitás előtt 4%-ot estek.

Az egy részvényre jutó nettó profit 11 centet tett ki, míg a tavalyi év hasonló időszakában ez az érték 1.06 dolláros volt. A társaság európai és ázsiai átstrukturálásaiból eredő egyszeri kiadások 32 millió dollárra rúgtak, ami 6 centet jelent részvényenként. Az egyszeri tételektől tisztított EPS 17 centes volt az első negyedévben, míg az elmúlt év hasonló időszakában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés