Előfizetői tartalom

Hernádi: értékromboló lenne a MOL-OMV fúzió

Portfolio
Csökkentené a részvényesi értéket a MOL tulajdonosai számára a magyar olajcég esetleges fúziója az osztrák OMV-vel - mondta el Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a Der Standardnak adott interjújában. A kérdés azután került ismét napirendre, hogy az OMV pénzügyi igazgatója, David C. Davies nemrégiben - teoretikusan - azt mondta, hogy nem kizárt a fúzió a MOL és az OMV között, erre azonban a közeljövben várhatóan nem kerül sor.

Az esetleges OMV-MOL fúzióról Hernádi azt mondta, hogy a MOL folyamatosan vizsgálja a lehetőséget, s ezen téma időről-időre felmerül, a tranzakció azonban jelenleg értékromboló lenne, nem pedig értékteremtő. Ennek oka, hogy a versenyjogi aggályok miatt több divíziót el kellene adni, ami már nem jelentene értéknövelést a részvényesek számára.Kapcsolódó cikkünk2007.04.23...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés