Előfizetői tartalom

Állami cégeket akar Szalay-Berzeviczy

Portfolio
Az állami cégek privatizációjakor a tőzsde elsődlegességét kérték a pénzügyi és befektetési szolgáltatók a Pénzügyminisztériumtól. Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy arra kérték a pénzügyminisztert, hogy az MVM, a MÁV Cargo, az ÁAK, a Posta és a Szerencsejáték Zrt magánosításával a költségvetés mellett a hazai tőzsdét is erősítse.

Az interjúban Szalay-Berzeviczy Attila beszámolt az egyéb kezdeményezésekről is, melyek szerint az ingatlaneladás adómentes lenne, ha tőkepiacra kerülne a bevétel, illetve a befektetési alapok is árfolyamnyereségadóval adóznának. A tőzsdeelnök szerint a 40,000 milliárd forintos lakóingatlan vagyon 1%-ának megmozdulása is jelentős tőkepiaci keresletet jelentene. Szalay-Berzeviczy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés